Veiligheidsinstructies

Veiligheidsinstructie

Ik besteed ontzettend veel aandacht aan de veiligheid van alle producten. Alle producten worden met veel zorg gemaakt en door mij extra gecontroleerd. Na de koop is het aan de toezichthouder/ouder/verzorger om onderstaande veiligheidsinstructies strikt na te leven. Verkeerd gebruik van de producten kan vervelende gevolgen hebben. Knuddels is niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van de producten. Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Controleer daarom regelmatig de artikelen op onderdelen die los kunnen raken. Bij twijfel over de veiligheid, dient u de producten buiten bereik van het kind te houden. Hieronder staat beschreven hoe u als toezichthouder/ouder/verzorger de artikelen veilig moet laten gebruiken. Leest u die voor gebruik goed door?

Veiligheidsoogjes en knuffels

Bijna alle knuffels van Knuddels worden gehaakt met 100% katoen (SMC catania) en zo stevig mogelijk in elkaar gezet. DSMC Catania is officieel geschikt bevonden voor het maken van speelgoed. Goed hè? Het is nu zelfs gecertificeerd met de OEKO-TEX® standaard 100 productklasse 1: de hoogste klasse die geldt voor textiel en speelgoed van textiel voor baby’s en peuters t/m het derde levensjaar. Catania in de unikleuren, artikel 035.9801210 (100 % katoen), is volgens de Europese veiligheidsnorm voor speelgoed DIN EN 71-3 goedgekeurd. Mijn knuffels zijn standaard voorzien van veiligheidsoogjes. Deze oogjes worden met de grootste zorgvuldigheid bevestigd. Net als in de winkel bestaat de kans op loslaten of breken bij een harde val. Het bevestigen van de oogjes blijft handwerk en daarom dient u met regelmaat te controleren of alles nog intact is. Het advies is om kinderen onder 3 niet zonder toezicht met de knuffels te laten spelen. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een knuffel met geborduurde oogjes, geef dit dan aan bij het veld opmerkingen bij het plaatsen van uw bestelling. Controleer regelmatig de artikelen op onderdelen die los kunnen raken. Bij twijfel over de veiligheid, dient u de knuffel buiten bereik van het kind te houden. 

Speenkoorden

 • Het speenkoord is een hulpmiddel om de speen niet kwijt te raken, het is geen speelgoed, rammelaar of bijtring.
 • Het speenkoord dient nooit meegegeven te worden in bed of wieg, maar altijd onder toezicht van een volwassene gebruikt te worden.
 • Het speenkoord is niet om op de kauwen, maar alleen om een speen binnen handbereik te houden. Echter als uw kind de kralen een keer in de mond heeft is dit geen probleem. De houten kralen zijn onbehandeld en komen van een Nederlandse gecertificeerde leverancier. Maar let op: het is niet de bedoeling en dient te worden voorkomen.
 • Maak het speenkoord nooit langer en maak de knopen nooit los.
 • De lengte van het speenkoord is max 22 cm excl de clip. Dit is volgens de NEN norm waarin de eisen voor een veilig speenkoord beschreven zijn. De lus is bedoeld om vast te maken aan de speen en niet om ergens opgehangen te worden. Knoop er geen eigen dingen aan om te voorkomen dat het koord om het nekje van de baby komt vast te zitten.
 • Wanneer de onderdelen losser van elkaar komen te zitten dient het speenkoord niet meer te worden gebruikt.
 • Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed aan elkaar vastzitten en op oneffenheden.
 • Als ik silliconenkralen/letters heb gebruikt bij je speenkoord zijn deze volkomen veilig voor je baby. Een siliconenkraal wordt voor 100 procent gemaakt van siliconen. Siliconen worden gemaakt van silicium (kiezel) en zuurstof. Er ontstaat een stevig materiaal dat voelt als rubber maar dan zonder schadelijke stoffen. Siliconen zijn dan ook BPA vrij en bevatten geen weekmakers. Siliconen gaat niet zomaar stuk en zijn eenvoudig te reinigen met zeep of in de vaatwasser. Als je de siliconenproducten zelf schoon maakt met sop, gebruik dan een kindvriendelijk middel en spoel de siliconenkralen daarna goed na. Materiaal: 100 procent siliconen, 100% BPA vrij siliconen, CE gecertificeerd. Siliconen worden geproduceerd door het gebruik van onschadelijke stoffen. Siliconen bevatten geen BPA en geen weekmakers. Het wordt gekocht bij een Nederlandse leverancier voorzien van CE keurmerk.
 • Altijd alleen laten gebruiken onder toezicht van een volwassene.

Wagenspanners

 • Gebruik de wagenspanner waarvoor hij bedoeld is: om naar te kijken. Het is geen speelgoed. De baby hoort hem niet aan te kunnen raken. Het is geen los speelgoed.
 • Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed aan elkaar vastzitten en controleer op oneffenheden.
 • Geef de wagenspanner niet mee aan het kind om mee te spelen. Er zitten immers kralen aan die kunnen losschieten wanneer je het kind ermee laat spelen. De wagenspanner is alleen om naar te kijken.
 • Altijd alleen laten gebruiken onder toezicht van een volwassene.

Naamslingers

 • Naamslingers zijn bedoeld ter decoratie.
 • Naamslingers dienen niet aan het kind gegeven te worden in verband met verstikkingsgevaar.

Muziekknuffels

 • De knuffels zijn voorzien van een muziekdoosje, deze zijn niet wasbaar.
 • Vanwege het trekmechanisme mogen deze alleen door een volwassene gebruikt worden, laat de knuffels niet binnen handbereik van je kleintje. Het is bedoeld als decoratie.
 • De knuffels worden gehaakt met SMC catania, een veilige keuze voor je kind.

Badknuffels

 • De badkamer fleurt op met zo'n gezellige knuffel op de rand! Deze knuffels worden gehaakt en gevuld met Rico Bubble Garen. Een bijzonder garen, 100% synthetisch. Je hebt het leukste sponsje voor in bad! Je kunt je knuffel wassen tot 60 graden. Let op: ze zijn niet zacht maar juist bedoeld als badspons!
 • Altijd alleen laten gebruiken onder toezicht van een volwassene.

Bijtringen

 • De bijtringen dienen niet meegegeven te worden in bed of wieg.
 • Ookal is de rammelaar / bijtring met de grootste zorgvuldigheid gemaakt, uw kindje altijd onder toezicht met de ring laten spelen. Controleer de ring elke keer wanneer je kindje hem gebruikt. Wees er zeker van dat de draad en de kralen niet stuk zijn en nog stevig aan elkaar vast zitten.
 • De houten bijtringen dienen niet meer gebruikt te worden zodra uw kindje tandjes heeft.
 • Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed aan elkaar vastzitten en controleer op oneffenheden.
 • Altijd alleen laten gebruiken onder toezicht van een volwassene.
 • Wanneer de bijtring uit silliconenkralen bestaat zijn deze veilig voor je baby. Een siliconenkraal wordt voor 100 procent gemaakt van silicone. Siliconen worden gemaakt van silicium (kiezel) en zuurstof. Er ontstaat een stevig materiaal wat voelt als rubber maar dan zonder schadelijke stoffen. Siliconen zijn dan ook BPA vrij en bevatten geen weekmakers. Siliconen gaat niet zomaar stuk n zijn eenvoudig te reinigen met zeep of in de vaatwasser. Als je de siliconenproducten zelf schoon maakt met sop, gebruik dan een kindvriendelijk middel en spoel de siliconenkralen daarna goed na. Materiaal: 100 procent siliconen, 100% BPA vrij siliconen, CE gecertificeerd. Siliconen worden geproduceerd door het gebruik van onschadelijke stoffen.  Siliconen bevatten geen BPA en geen weekmakers
 • Wanneer je bijtring vies geworden is kun je het met een vochtig doekje schoonmaken. Houd het hout niet onder de kraan en laat het niet te nat worden i.v.m. de werking van hout.

Labels

 • De gekleurde labels (oker/groen/blauw /roze/lila/wit)  zijn van splitleer en matbruin van rundleer, de naam wordt gebrand d.m.v. een laser. Het is niet mogelijk in dit leer te stempelen met slagletters. De tekst in de labels met natureltinten (cognac/bruin/beige) worden handgeslagen met slagletters. Deze leren labels zijn van tuigleer. De labels geven je kado een prachtig persoonlijk tintje. Uiteraard moet je het label van het product verwijderen zodra het kindje met het item gaat spelen aangezien het gevaar bestaat ze het label kunnen lostrekken.  

Producten Knuddels Algemeen

Ik maak en haak alles zelf, de patronen bedenk ik "op een enkele uitzondering na" niet zelf. Volledige credits gaan dan ook naar de geweldige ontwerpers die bij elk product apart benoemd worden zodat u ook eens kan kijken naar hun aanbod. Het is een een hobby en blijft een hobby, het is niet mogelijk om in grote getalen te bestellen. Het haken van een knuffel neemt al gauw een aantal dagen in beslag, dit doe ik met zorg en liefde en dat wil ik graag zo houden.

Ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van mijn producten. Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Controleer daarom regelmatig de artikelen op onderdelen die los kunnen raken. Bij twijfel over de veiligheid, dient u de producten buiten bereik van het kind te houden.